de novembre 01, 2011

Ha mort un amic: Ricardo, un home bò.

Dissabte passat moria Ricardo Andreu Palàcios.
Acompanyat d´amics i familiars, ahir, a les tres i quart de la vesprada, del tanatori anà directament al cementeri, sense més històries ni romanços.
Per si algú ho ha oblidat, Ricardo fou un dels 7 regidors que l´Agrupació de Sueca del PCPV-PCE obtingué en les primeres Eleccions Municipals de la Democràcia (Abril´1979), i que degut al pacte nacional PSOE-PCE es votà d´Alcalde al representant comunista. Ricardo formà part de la Junta de Govern i fou el Regidor encarregat dels mercats on realitzà una tasca memorable. Per no ser de la corda del "camarada Carrillo", i per considerar-nos el Comité Provincial "pequeñoburgueses nacionalistas" , en contra del criteri del Secretariat del PCPV (Ernest Garcia al front, Antonio Montalban, Martin Lillo, Emèrit Bono, Pilar Brabo,etc) ens expulsaren del PCE. I tinguerem que deixar els càrregs de l´Ajuntament en Maig´80. Dels 7 Regidors n´expulsaren a 6, entre ells a l´Alcalde.
Ricardo, es mantingué fidel a la seua ideologia comunista i humanista (la dignitat de les persones no podia estar sotmesa al dogamtisme sectarista, capritxós i doctrinari, de l´"ordeno y mando").
 Malgrat la desil.lusió i el desengany sofert per la decissió  injustificada i injusta de l´expulsió del PCE,  mantingué el seu tarannà d´humilitat, tolerància, solidaritat, defensor dels valors de l´esquerra, sense deixar de considerar-se comunista i lluitant per una societat lliure sense explotadors ni explotats.
Morí, com va viure, amb dignitat, sense canviar mai de "camisa" ideològica ni renunciar al seu  compromís pels més desfavorits.
Ha mort Ricardo: UN HOME DIGNE, UN HOME BÒ.
Ricardo, descansa en pau !!. No t´oblidem. Continuem la teu lluita. Un altre món és possible.
Si el veus, dona-li un abraç al senyor Enrique Ballester ("EL llavoriste"). Amb mitja dotzena com vosaltres "altre pel, políticament, ens lluiria als suecans". Ara que sembla que no s´estila,  nosaltres no tenim vergonya de continuar considerant-nos comunistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada