de maig 12, 2011

A ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAIS VALENCIA- SUECA

Ja era hora !! Recordem què: "de mica en mica s´ompli la pica", i també les paraules del Fuster --transcric de memòria -- al pròleg del Vol.I d´"EL suecà": "amics que feu "El suecà", caldria que fereu un esforç per continuar perquè l´enemic és l´únic que no es cansa i té tots els mitjans al seu abast, però qui sap si demà les condicions objectives ens permetran...Caldria, de nou, crear el Front Popular....però, no us enganyeu,  ni Carrillo ni Felipe estan per la llavor.."
Vull creure que la vostra il.lusionant proposta no té un punt i final amb les Eleccions, sinó que mampren el camí esperançador del projecte cultural-social- urbanístic- ecològic - econòmic i solidari pel que les classes populars i l´esquerra tranformadora lluitaren en temps del franquisme i  cregueren, de bona fe, que es faria realitat amb la instauració de la Democràcia. Esperança, somni i il.lusió que han anat perdent progressivament , elecció darrera elecció, degut a la mediocre i fariseica activitat política local -- mimètica de la politica estatal i autonòmica --caracteritzada  per renúncies ideològiques personals i de partit, per la desmobilització ciutadana, pel predomini administratiu en politica de personal de l´amiguisme partidista sobre l´eficàcia i l´idoneitat , per la hipocresia i el cinisme obscè en la pràctica i el missatge polític, pels pactes  ignominiosos i desideologitzats sols justificats per la "vanitat" i l´ànsia de poder personal, per l´acomodació al sistema, pel recolzament institucional  -- i moltes vegades amb participació activa -- al continuisme folklòric i als prejudicis rancis heretats del franquisme , sense cap voluntat de separació entre el que correspon a l´àmbit institucional cívic i el religiós, mantenint  i promoguent prejudicis pre-democràtics, etc. Ara, amb la vostra proposta de “revoltem Sueca”, doneu a entendre que reiniciem el camí que ens pot retornar la esperança. “Ells”, tornem de nou al mestre Fuster, són molts i poderosos, continúen tenim “la paella pel mànec”, i vos (ens ) posaran molts i grossos entrebancs per  impedir que la  proposta arrele i escampe. Encara que “Carrillo i Gonzalez” continúen – i ara més que mai – oposant-se a la creació del Front Popular, per guanyar terreny, perque la proposta siga un fet , hem de treballar “contracorrent “ del pensament claudicat, venut,  d´aquests exleaders i dels seus hereus , per constituir a  Sueca, i projectar més enllà de la ratlla del terme, el FRONT D´ESQUERRES,  única forma de que el projecte tinga viabilitat i possiblitats de transformar la injusta i injustificable situació social- cultural- nacional- econòmica de l´actual sistema.
Ja era, ja és, l´hora ¡! Avancem junts amb els que ens proposen  “revoltar” Sueca. Sense violències. Amb la força de la raó de les nostres raons. Fem-los costat, organitzem-nos,  per a que les nostres raons puguen arribar al nostre veïnat i fer-les seus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada